Yhteistyötahot

Guilinin Chen Taiji-jaos

Guilin Taijiquan ry:llä on erittäin läheinen suhde Kiinan Kansainvälisen Taijiyhdistyksen Guilinin Chen Taiji-jaokseen. Sen puheenjohtaja Liu Shaohua nimitettiin vuonna 2002 Guilin Taijiquan ry:n pääopettajaksi. Tässä tehtävässä hän toimi aina vuoden 2009 loppuun asti palaten sen jälkeen takaisin Guiliniin. Mestari Liu vierailee säännöllisesti Suomessa opettamassa suomalaisia taijioppilaitaan. Säännöllisellä yhteydenpidolla ja harjoittelumatkoilla vahvistetaan edelleen suhteita Guiliniin. Suora kontakti Ma Hongiin ja Guilinin edistyneimpiin taijiharrastajiin sekä Ma Hongin muihin oppilaisiin Kiinassa on meille erittäin tärkeää.

Kesän 2006 matkan aikana Ma Hong piti 5 kahden tunnin luentoa Chen taijista ja yilu-sarjasta. Luennoista tehty kooste on seuran jäsenten käytettävissä.

Kesällä 2007 tehtiin järjestyksessä toinen harjoittelumatka Guiliniin. Sen aikana keskityttiin harjoittelemaan lähinnä Qi Xing puistossa yhdessä Guilinin taijin harrastajien kanssa. Taijin opettaja, professori Zhou Jishi Changshasta oli myös opettamassa mestari Liun ja Guilinin paikallisten taijiopettajien lisäksi. Kesällä 2009 tehtiin järjestyksessä kolmas vastaavanlainen harjoittelumatka Guiliniin. Kesällä 2008 ei matkaa järjestetty, koska professori Zhou Jishi Changshasta oli silloin Guilin Taijiquan ry:n vieraana Helsingissä.

Lisätietoja Kiinan Kansainvälisen Taijiyhdistyksen Guilinin Chen Taiji-jaoksesta löytyy tästä linkistä (Linkki ei aina toimi). Näiltä kiinankielisiltä kotisivuilta löytyy runsaasti kuvia mm.vuoden 2006 ja 2007 harjoittelumatkoistamme.

Lahden Taijiklubi

Guilin Taijquan ry järjesti ensimmäisen Chen taijin esittely- ja peruskurssin Lahdessa 19.02.2005. Mestari Liu on tämän jälkeen pitänyt ajoittain Lahden seudun taijin harrastajille Chen-tyylin alkeiskursseja sekä jatkokursseja lajissa jo pidemmälle ehtineille.

Mestari Liun oppilas, John Hacklin on käynyt ohjaamassa Chen taijiryhmän harrastajia Lahdessa. Johnilla on pitkä taiji-ura takanaan ja kokemusta useassa taijin tyylisuunnassa. Mestari Liun Chen taiji oppilaana hän on ollut useita vuosia.

Yhteystiedot

Lahden Taijiklubi: Linkki
Kontaktihenkilö: Rami Halinen
Sähköposti: rami.halinen@gmail.com
Puh:040 7338147

 

Virusmäen Wushu ry

Virusmäen Wushu toimii Seinäjoella. Se on toiminut 1990-luvun alusta lähtien monilla wushun alueilla ja rekisteröityi yhdistykseksi syksyllä 2003.

Syyskaudella 2006 seurassa käynnistettiin ensimmäinen Ma Hongin Chen taiji-tyylin peruskurssi. Seuran Chen taijin vetäjä ja muita harrastajia on käynyt Guilin Taijiquan ry:n harjoituksissa ja leireillä Helsingissä.

Yhteystiedot

Virusmäen Wushu ry: Linkki
Chen taiji-ryhmän kontaktihenkilö: Kari Koskimäki
Sähköposti: kasa@netikka.fi
Puh: 050 467 3747 tai 045 137 0077