Taiji-kurssit

Guilin Taijiquan ry järjestää kursseja Chen– ja Yang-tyylin taijissa. Löydät harjoitusaikataulumme kohdasta Aikataulut. Jos sinulla on taijin aloittamisen suhteen kysyttävää, jätä meille viesti!

Taijista lyhyesti

Taijiquan tai lyhyesti taiji tunnetaan nykyisin terveyttä edistävänä liikuntana, jonka hitaat, pehmeät liikkeet sopivat kaikenikäisille ja -kuntoisille. Jokainen voi harjoitella taijia omien lähtökohtiensa ja tavoitteidensa mukaisesti. Tätä ikivanhaa ”kiinalaista aamuvoimistelua” voidaan pitää eräänä parhaimmista itämaisten taistelutaitojen muodoista.

Yleensä taiji-harjoitteluun sisältyy perustekniikkaharjoittelua, sarjan muodon harjoittelua ja sovelluksia, jotka auttavat ja ymmärtämään liikkeiden tarkoitusta suoritustapaa.

Taiji sarjan suoritus sisältää hitaita luonnonmukaisia spiraali- ja ympyräliikkeitä, joissa yin ja yang vuorottelevat. Sulkeutuminen ja avautuminen, hitaat ja nopeat, staattiset ja dynaamiset, voimakkaat ja rennot liikeosat vuorottelevat ja täydentäen luontevasti toisiaan. Taiji harjoitukset kehittyvät ajan myötä asteittain ulkoisesta sarjan muodon harjoittelusta sisäisen energian ja mielen harjoituksiksi.

Taiji on taistelutaito ja taiji-sarjan liikkeitä voidaan harjoitella myös tehokkaina itsepuolustussovelluksina. Henkilö, joka keskittyy pelkästään tähän puoleen taijista menettää kuitenkin tämän monipuolisen harrastuksen syvällisimmät ulottuvuudet.

Push-hands -harjoittelua voidaan pitää linkkinä taiji muodon ja sarjan liikkeistä johdettujen itsepuolustussovellutusten välillä.

Taiji on myös erittäin vaativa kilpailulaji. Näennäinen liikkeiden helppous on vain silmänlumetta. Hidas, sulava ja virtaava esitys vaatii pitkäjännitteisellä harjoittelulla hankittua voimaa, notkeutta ja kestävyyttä.

Taijihin kuuluu myös perinteisillä aseilla harjoittelu. Näitä aseita ovat keppi, miekka, sapeli ja keihäs.

Taijin olemuksen ymmärtäminen saattaa viedä koko elinajan, mutta sen harrastajat nauttivat tästä vaativasta ja mielenkiintoisesta lajista. Oman miellyttävän lisänsä harjoitteluun tuo sarjan suorittaminen perinteisen taiji musiikin säestyksellä.

Seuran historia

Guilin Taijiquan ry:n perustava kokous oli 30.05.2005. Yhdistys aloitti käytännössä toimintansa 01.09.2005. Se jatkaa 17.01.2002 perustetun T:mi Guilin Taijiquanin toimintaa.

Yhdistyksen nimi viittaa Chen Faken ja Chen Zhaokuin kehittämään ja Ma Hongin edustamaan alkuperäiseen Chen taiji-tyylisuuntaan, jota Guilinissa Kiinassa laajasti harrastetaan. Nimi viittaa myös yhdistyksen läheisiin suhteisiin ja yhteistyöhön Kiinan Kansainvälisen Taijiyhdistyksen Guilinin Chen Taiji-jaoksen kanssa.

Seuran tarkoitus

Guilin Taijiquan ry:n tarkoituksena on edistää jäsentensä taiji harrastusta ja tehdä taijia tunnetuksi maassamme. Sen päätehtävänä on kiinalaisen suurmestari Ma Hongin edustaman Chen Taijiquan tyylisuunnan valmentaminen ja opettaminen. Myös yang tyyliä, miekkaa, sapelia, viuhkaa ja muita taijin osa-alueita on opetusohjelmassa.