Opettajat

Harrastamamme Chen-tyylisuunnan mestari on Ma Hong (1927-2013).

Guilin Taijiquan ry:n pääopettaja on mestari Liu Shaohua.

Ma Hong

Ma Hong ja Chen Zhaokui
Ma Hong (vasemmalla) ja Chen Zhaokui 1979

Ma Hong (1927-2013) edusti 19. chen taiji -tyylin sukupolvea. Hän oli Chen Zhaokuin oppilas ja yksi Kiinan kolmestatoista valtuutetusta taijiquan-mestarista.

Ma Hongin chen-taijityyli on levinnyt nopeasti Kiinassa ja yli kymmenessä muussa maahan Suomi mukaan luettuna. Ma Hong luennoi ja opetti taijiquania mm. USA:ssa, Italiassa, Malesiassa ja Uudessa Seelannissa.

Ma Hong julkaisi yli 30 artikkelia ja useita kirjoja chen-taiji tyylisuunnan periaatteista. Hänen chen-taiji DVD-levysarjansa sisältää sekä ykkös- että kakkossarjan hänen itsensä esittämänä ja kommentoimana ja lisäksi tärkeimpien liikeosien sovellusesimerkit selityksineen.

Liu Shaohua

Liu Shaohua (s. 1958) on Ma Hongin oppilas. Hän on syntynyt Guangxin provinssissa Guilinin kaupungissa Kiinassa ja edustaa 20. Chen taiji-tyylin sukupolvea.

Liu Shaohua aloitti 7-vuotiaana yang-tyylin harjoittelun isänsä opastuksella. Nuorena hän opiskeli monia wushun alueita, ja aloitti vuonna 1985 vakavan chen-taijin harjoittelun. Vuonna 1993 hän voitti chen-tyylin mestaruuden Kiinan tärkeimmissä wushu-kilpailuissa Nanchangissa.

Elokuussa 2002 hän muutti Suomeen asumaan. Ennen Suomeen muuttoaan Liu Shaohua oli Kiinan Kansainvälisen taiji-yhdistyksen Guilinin chen-taijijaoksen puheenjohtaja. Hän on toiminut tuomarina sekä kansallisissa että kansainvälisissä taiji-kilpailuissa Kiinassa. Hän on myös koulutettu akupunktiohoitaja ja hieroja ja harrastaa kiinalaisen kanteleen soittoa.

Kati Vilkki

Kati Vilkki (s. 1960) on harrastanut qigongia vuodesta 1996. Taiji-harrastuksen Kati aloitti 2001 ja vuodesta 2003 hän on ollut mestari Liun oppilas.

Taijissa Katille on tärkeintä liikkeen rentous ja energian jatkuva virtaus, ei niinkään liikkeiden soveltaminen itsepuolustukseen. Kati hallitsee sekä aseettomat että aseelliset taiji-sarjat, jotka ovat Guilin Taijiquan ry:n opetusohjelmassa. Kati on toiminut  Guilin Taijiquan ry:n puheenjohtajana vuodesta 2012.

Guilin Taijiquan ry:ssä Kati opettaa qigongia sekä tuuraa tarvittaessa muita opettajia eri lajien opetuksessa. Työmatkojensa vuoksi Kati ei opeta säännöllisesti.

Susanna Neiglick

Susanna Neiglick aloitti taijiquanin parissa vuonna 2011, innostui pian treenaamaan päivittäin, ja on toiminut Liu Shaohuan apuopettajana vuodesta 2013, jolloin kävi myös Guilinissa pidemmällä treenimatkalla.

Kun Susanna ei pyöri chen-tyylin spiraaleiden parissa, hän tanssii muun muassa länsi-afrikkalaisia perinnetansseja parinkymmenen vuoden kokemuksella ja pitää päivittäisestä meditoinnista. Opetustyylinsä Susanna on imenyt kosolti vaikutteita tanssinopetuksesta sekä eri meditaatiotekniikoista.